La neteja de 900 pescadors valencians permet traure 77.790 quilos de fem del fons marí

Aquests pescadors han estat de manera altruista al capdavant dels 198 vaixells d'arrossegament en quinze ports de la Comunitat Valenciana, dins del projecte Upcycling the Oceans

Pescadors faenant
Pescadors faenant / Europa Press

Prop de 900 pescadors valencians han recollit durant el 2022 un total de 77.790 quilos de residus dels fons marins de la Comunitat Valenciana gràcies al projecte Upcycling the Oceans.

Aquests pescadors han estat de manera altruista al capdavant dels 198 vaixells d'arrossegament situats en quinze ports: Vinaròs, Benicarló, Peníscola (Baix Maestrat), Grau de Castelló (Plana Alta), Borriana (Plana Baixa), València, Cullera (Ribera Baixa), Gandia (Safor), Dénia, Xàbia, Calp (Marina Alta), Altea, la Vila Joiosa (Marina Baixa), Santa Pola (Baix Vinalopó) i Torrevella (Baix Segura).

La Comunitat Valenciana va ser la primera a adherir-se a aquest projecte des dels seus inicis i, des de llavors, gràcies al suport de les Confraries de Pescadors, Ports de l'Estat, la Subdirecció General de Pesca i altres entitats, "molts han sigut els avanços que s'han aconseguit", han indicat els organitzadors del projecte.

Nieves Rey, directora de Comunicació i Màrqueting d'Ecoembes, ha destacat el paper que juguen els pescadors i la "importància" que més persones es comprometen a mantindre els ecosistemes marins lliures de residus.

"Els pescadors són els grans protagonistes d'aquest projecte, perquè són els que cada dia, mitjançant una labor altruista, s'ocupen de recollir els residus que els cauen a les xarxes i transportar-los als vaixells per a, una vegada que arriben a port, depositar-los en els contenidors corresponents perquè puguen reciclar-se i així donar-los una segona vida. Sens dubte, un gran exemple d'economia circular", ha subratllat.

Respecte a la implicació dels pescadors valencians en el projecte, Vicente Pérez, president de la Comissió Interfederativa de Confraries de Pescadors de la Comunitat Valenciana (Coincopesca), ha assegurat que la labor d'arrossegament amb la qual els pescadors trauen fem marí des de fa 20-30 anys "ha sigut fonamental per a mars i oceans".

També et pot interessar

stats