Neguen l'entrada a un avió a un valencià amb ELA en cadira de rodes

Pepe Bañón, veí de Torrent, assegura que la companyia va justificar la decisió al·legant que la seua cadira era massa pesada

Pepe Bañón, veí de Torrent malalt d'ELA / À Punt NTC

Pepe Bañón, un veí de Torrent malalt d’ELA, no oblidarà mai l’experiència sofrida a la Corunya, quan no el deixaren pujar a l'avió amb què havia de tornar a casa després de passar el cap de setmana en la ciutat gallega. El problema per a la companyia: la seua cadira de rodes. “Deien que la cadira pesava deu quilos més del màxim per a un avió xicotet de la seua companyia”, assegura Bañón. “Però jo vaig fer les gestions necessàries i em vaig posar en contacte amb ells el 2 de juny”, agrega.

La companyia li va oferir una alternativa: passar la nit a Corunya, desmuntar la cadira per a perdre els deu quilos sobrants i ficar-lo en un altre vol l'endemà. Però el torrentí no es podia permetre passar més temps fora de casa i va buscar una alternativa per a tornar i, finalment, va aconseguir tornar a València. “A part del tema físic i psicològic, em vaig gastar una barbaritat entre l’avió i l’AVE”, explica Bañón.

Li demanen disculpes

Després de quatre reclamacions la companyia aèria li ha demanat disculpes i li ha assegurat que es faran càrrec de totes les despeses. Però, tot i això, Bañón no vol que aquesta situació es repetisca i no descarta emprendre accions legals. 

També et pot interessar