Navarra tracta de controlar dos dels cinc incendis que pateix des del cap de setmana

La comunitat foral assegura que la situació en aquests dos focus continua sent "sensible i delicada"

Bombers treballen en l'extinció d'un dels incendis a Navarra
Bombers treballen en l'extinció d'un dels incendis de Navarra / Eduardo Sanz (Europa Press)
20 de juny 2022 - 19:47

Navarra ha començat l'estiu lluitant contra el foc. El vicepresident primer del Govern de Navarra, Javier Remírez, ha afirmat aquest dilluns que la situació a la Comunitat Foral respecte als incendis declarats aquest dissabte continua sent "sensible i delicada" ja que, dels cinc focus actius durant el cap de setmana, dos dels quals, el de la zona de Legarda i el de la zona de Sant Martín de Unx, continuen "intensament actius".

"Hui podem dir, després de la reunió de la taula de crisi, que ara mateix tenim sobretot dos focus actius, molt intensament actius, que fan que la situació siga sensible i delicada encara en aquests moments", ha indicat.

Segons ha explicat el conseller en roda de premsa, un dels focus que ara mateix més preocupen és el de la zona d'Obanos-Muruzábal, "que ha anat evolucionant cap a la zona nord de Puente la Reina en un flanc, i cap a la serra d'El Perdón en un altre". Aquest últim flanc és "especialment" preocupant, i és on s'està produint una actuació "amb més intensitat" dels efectius.

El segon focus preocupant és el de Sant Martín de Unx, "que ha anat derivant cap a la zona de la Valdorba". No obstant això, es troben en "situació d'estabilització i vigilància" el de la zona de La Bardena, Valtierra i Arguedas; el de Los Arcos, i el del mont Ezkaba, entorn de San Cristóbal i prop de Berriozar. Segons Remírez, aquest últim, "encara que era xicotet, per la proximitat a nuclis habitats de la Comarca de Pamplona, preocupava una mica més".

D'altra banda, sobre els altres tres focus, Remírez ha dit que es troben en situació d'estabilització i vigilància, que vol dir que el foc es dona per controlat, però la situació meteorològica obliga a mantindre la vigilància i que equips humans continuen al terreny per evitar que les flames revifen.

També et pot interessar

stats