Navarra presentarà un recurs contra la llibertat provisional de La Manada

Convocades diverses concentracions a tot Espanya contra la decisió judicial.

Imatges de la concentració, aquesta vesprada, a la plaça de Sant Jaume de Barcelona
Imatges de la concentració, aquesta vesprada, a la plaça de Sant Jaume de Barcelona / Quique García (Efe)

El govern de Navarra, que exerceix l'acusació popular en el cas de La Manada ha anunciat que presentarà un recurs contra la decisió de la Secció Segona de l'Audiència de Navarra de dictar llibertat provisional sota fiança per als cinc condemnats per un delicte d'abús sexual amb prevalença contra una jove durant els santfermins de 2016.

La portaveu de l’executiu navarrés, María Solana, ha afirmat que el serveis jurídics treballen ja en el recurs, com abans ja s'havien oposat a la petició de llibertat “atesa la gravetat que té el delicte".

Segons Solana, els tècnics jurídics del govern mantenen que la qualificació del delicte d’abús sexual que recull la sentència no es correspon als fets, per la qual cosa “mantenim la petició de penes per agressió sexual”.

Poc abans, l’alcalde de Pamplona, Joseba Asirón, manifestava el seu rebuig a una decisió "d'una gravetat extrema" que en la seua opinió revela “una gran distància entre la societat i el món judicial”. “Estarem sempre amb la víctima i anirem fins on calga”, ha afirmat Asirón.

Protestes al País Basc, Pamplona i Barcelona

La decisió judicial de deixar en llibertat provisional els 9 condemnats ha activat una allau de protestes i la convocatòria de múltiples concentracions i manifestacions a tot Espanya. Des de diferents organitzacions feministes s’ha advertit que si els membres de La Manada ixen al carrer “les dones ocuparan els carrers”.

Aquesta mateixa vesprada milers de persones s’han concentrat ja a les principals ciutats del País Basc, a Pamplona i a Barcelona. I per a demà ha començat un degoteig de convocatòries que inclou protestes i manifestacions a València, Madrid o Saragossa.

També et pot interessar

stats