Navaixes i Xèrica valoren la tornada del tren però troben a faltar més infraestructures

11 min.

Diferents municipis valencians recuperen un servei perdut durant dos mesos per obres. La línia de tren Sagunt-Terol-Saragossa tornarà a estar en marxa a partir d'aquest 5 d'octubre, fet que han valorat positivament els alcaldes de dues localitats per on passa aquesta infraestructura, Navaixes i Xèrica. “És un servei molt important, perquè permet a persones sense cotxe arribar a València, malgrat que la velocitat en alguns punts és molt reduïda”, ha declarat en Les notícies del matí l'alcalde en funcions de Navaixes, Manuel Torres.

Tan reduïda com 30 km/h, la qual cosa li ha donat el malnom popular de tren tortuga. “Recuperar la línia de tren és important per a lluitar contra el despoblament i per a donar vida a les nostres poblacions”, ha assegurat, per la seua banda, també en Les notícies del matí, l'alcalde de Xèrica, Jorge Peiró. Per a l'edil de Navaixes, cal més inversió en infraestructures perquè “cada vegada hi haja més gent que s'anime a deixar el cotxe per altres formes de transport”.

Anar de Navaixes a València en automòbil costa, a hores d'ara, pràcticament la meitat que anar en tren. Múltiples parades i l'escassa velocitat en alguns trams expliquen aquesta diferència. “Hem viscut amb la creença que el cotxe era més interessant, però el més interessant és el transport col·lectiu", ha assenyalat. De moment, s'ha completat una primera fase d'obres i s'espera que, a poc a poc, la infraestructura millore. “Com més freqüència de pas hi haja, millor, perquè la gent hi tinga accés”, ha apuntat, per la seua banda, l'alcalde de Xèrica.

Una aposta decidida per a recuperar la vida als pobles menuts

L'alcalde de Navaixes ha posat en relleu la importància que les autoritats prenguen consciència de posar en marxa mesures que afavorisquen l'activació de la vida d'aquestes poblacions. ”Hi ha hagut un oblit, l'Alt Palància s'està buidant. Al final, es tracta d'un problema d'actitud cap a les zones rurals”, ha assegurat. En aquest punt, Manuel Torres ha afirmat que el problema principal és el tancament de col·legis. “Quan es tanca una escola, es tanca el poble”, ha conclòs.

Continguts

stats