El naufragi més mortífer de 2020: 140 persones perden la vida a bord d’una pastera rumb a les Canàries

Les forces de seguretat senegaleses i espanyoles van arribar a rescatar 59 nàufrags.

El marisquer Riodomar Quart va rescatar 215 immigrants que es trobaven a la deriva a l'Atlàntic, en aigües sota responsabilitat de Mauritània
El marisquer Riodomar Quart va rescatar 215 immigrants que es trobaven a la deriva a l'Atlàntic, en aigües sota responsabilitat de Mauritània / Cepesca (Efe)

Almenys 140 persones han perdut la vida ofegades després que una embarcació que transportava vora 200 persones migrants s'haja afonat enfront de la costa senegalesa. Així ho ha anunciat l’Organització Internacional per a les Migracions (OIM), que apunta que és el naufragi més mortífer registrat de 2020.

Les forces de seguretat senegaleses i espanyoles, i els pescadors que es trobaven a prop, han arribat a rescatar 59 persones i han recuperat les restes de 20 més.

L'OIM ha manifestat que està “profundament entristida” per aquesta tragèdia, que té lloc després de quatre naufragis registrats al Mediterrani central la setmana passada i un altre al canal de la Mànega.

“Fem una crida a la unitat entre els governs i la comunitat internacional per a desmantellar les xarxes de tràfic i contraban que s'aprofiten de la joventut desesperada”, ha dit Bakary Doumbia, cap de missió de l’OIM al Senegal. “És important que advoquem per canals legals millorats per a soscavar el model comercial dels traficants i previndre la pèrdua de vides”, ha afegit.

El nombre d'eixides des d'Àfrica Occidental fins a les Canàries ha augmentat significativament les últimes setmanes. Només al setembre, 14 embarcacions que transportaven 663 persones migrants van partir del Senegal cap a les Illes Canàries. D'aquestes eixides, el 26% han experimentat un incident o un naufragi.

També et pot interessar

stats