Natxo Badenes, elegit nou president d'Escola Valenciana

"Escola Valenciana continuarà amb la seua tasca per la normalització lingüística amb la mateixa il·lusió de sempre."

Natxo Badenes és el nou president d'Escola Valenciana
Natxo Badenes és el nou president d'Escola Valenciana / Escola Valenciana

Les 25 entitats que formen la Federació d’Associacions per la Llengua-Escola Valenciana han elegit Natxo Badenes com a nou president d’Escola Valenciana per als pròxims quatre anys en una assemblea celebrada a Alzira.

Després de les eleccions, Natxo Badenes ha declarat: "Escola Valenciana continuarà amb la seua tasca per la normalització lingüística amb la mateixa il·lusió de sempre. Humilment, prenc el testimoni de Vicent Moreno i assumisc amb estima i respecte el càrrec de president/a. De nord a sud del País Valencià el nostre objectiu fonamental és vertebrar el territori a través del nostre projecte social, i així ho faré des del minut zero". Els comicis, que s’han fet a l’Ajuntament d’Alzira, han comptat amb un centenar de representants de les coordinadores comarcals i entitats locals federades en Escola Valenciana, des del Maestrat fins al Baix Vinalopó.

Natxo Benet ha sigut elegit per a quatre anys. / Escola Valenciana

Josep Chaqués encetà la presidència d’Escola Valenciana l’any 1990, tot i que la federació feia anys que treballava per la normalitat del valencià en tots els àmbits. El 1992, Carme Miquel va assumir el relleu fins al 1993 i, de 1994 a 2002, va ser Vicent Romans el portaveu d’Escola Valenciana. Des d’aquell moment i fins al 2010, Diego Gómez va presidir l’entitat, que li la va cedir a Vicent Moreno i Baixauli. Aquest últim ha representat Escola Valenciana durant els darrers huit anys.

La Federació d’Associacions per la Llengua, durant les Trobades 2018, ha engegat una campanya de sòcies i socis amb l’objectiu de "sumar complicitats".

També et pot interessar

stats