Natxo Badenes: “No conec cap xiquet valencià que no sàpia parlar castellà”

El president d’Escola Valenciana reclama que es complisca la Llei d’ús i ensenyament de la nostra llengua.

Natxo Badenes en 'À Punt NTC Matí'

El president d’Escola Valenciana, Natxo Badenes, ha demanat, en declaracions a À Punt NTC Matí, que es complisca la Llei d’ús i ensenyament del valencià, que fixa que tot l’alumnat quan acabe l’ensenyament bàsic domine el castellà i el valencià. Un objectiu que Badenes creu que a hores d’ara no s’ha assolit. “No conec cap xiquet valencià que no sàpia parlar castellà; però sí valencià. Alguna cosa devem haver fet malament”, ha assenyalat.

En aquest sentit, el president d’Escola Valenciana ha marcat com a vàlid el criteri de les universitats, que insisteix que per a adquirir un bon domini del valencià, s'ha d'incorporar al pla d’estudis des de l'inici de la formació acadèmica. Així, ha apostat per un sistema plurilingüe, perquè “una llengua és una riquesa, obri portes”. Badenes troba que aquesta darrera llei ha fet “un bon paper, perquè l’ensenyament en valencià ha passat d’un 30 a un 52 per cent”.

Natxo Badenes també ha anunciat la posada en marxa d’un concurs públic en què participen totes les universitats publiques valencianes perquè es realitze un estudi sociològic sobre la tasca que ha dut a terme Escola Valenciana en els seus més de trenta anys d’existència i sobre què s’espera de l’entitat en un futur. Badenes ha indicat que vol que siga a l’àmbit de la universitat, perquè són aquestes institucions les que marquen la referència en aquest àmbit.

També et pot interessar

stats