Natura Godella alerta de possibles irregularitats en el PAI de la Torreta del Pirata

La plataforma alerta que el projecte suposa la construcció de 447 cases i la destrucció de 149.000 metres quadrats d'un paratge natural del terme municipal de Godella

Vistes de l'entorn de la Torre del Pirata
Vistes de l'entorn de la Torreta del Pirata / Salvem la Torreta del Pirata

La iniciativa artística i sostenible Natura Godella ha presentat una denúncia que alerta de possibles irregularitats en el desenvolupament del PAI de la Canyada de Trilles, també coneguda com la Torreta del Pirata, de Godella.

El projecte suposa la construcció de 447 cases i la destrucció de 149.000 metres quadrats d'un paratge natural del terme, ha informat la plataforma.

En concret, la denúncia, presentada per Rodrigo Santamarta, promotor i soci de Natura Godella davant la Policia Nacional, enumera una sèrie de suposades accions no previstes per part de l'empresa que executa el PAI, aprovat per l'Ajuntament el 2022. Considera que aquestes accions podrien suposar un risc per als veïns de la localitat davant l'arribada de pluges.

Segons la denúncia, l'empresa està instal·lant un sobreeixidor d'una bassa no contemplat en el projecte original amb un punt d'abocament en un terreny que no té el permís de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer.

De fet, afig, segons consta en el Pla d'Acció Territorial sobre prevenció del risc d'inundació en la Comunitat Valenciana (Patricova), el punt d'abocament triat per l'empresa és una zona de risc geomorfològica. A més, assenyala que la bassa anirà entre habitatges de particulars i tindrà una capacitat de 8.000 metres cúbics.

En el document es detalla també que en el punt d'abocament discorre un tàlveg que connecta amb la pedrera històrica de Godella, que alberga un patrimoni històric important en tràmits d'inclusió en el Llibre Roig del Patrimoni d'Hispània Nostra.

La denúncia, presentada aquesta setmana, és la tercera acció legal desenvolupada per Natura Godella per a tractar de detindre les obres de la Torreta del Pirata, després de les presentades per la via civil i penal davant el jutjat de primera instància i instrucció número 2 de Paterna.

També et pot interessar

stats