'National Geographic' dedica un reportatge a la planta potabilitzadora de Manises

La prestigiosa revista repassa amb fotografies i un extens article la història d’aquesta infraestructura pionera a Europa

Construcció de nous filtres en La Presa (1900)
Construcció de nous filtres en La Presa (1900) / Emshi

A Manises (Horta) s’ubica la Presa, la potabilitzadora d’aigua més antiga d’Europa que ha funcionat de manera ininterrompuda en la mateixa ubicació original. Aquesta és una de les raons que ha motivat la prestigiosa revista National Geographic a dedicar a la infraestructura valenciana un extens reportatge amb fotografies històriques titulat “La Presa de Manises, pionera de la història de l'aigua a Europa”. 

El reportatge, publicat aquest dissabte, fa un recorregut per la història de la planta potabilitzadora, que va ser construïda a meitat del segle XIX en un moment en què les epidèmies de còlera feien estralls entre la població. 

En l'actualitat, la Presa, que proveeix d'aigua potable a més de 1,6 milions d'habitants de la ciutat de València i la seua àrea metropolitana està, està a l'avantguarda dels processos de potabilització en el món i té una capacitat d'emmagatzematge de 90.000 m³ d'aigua potabilitzada. 

També et pot interessar

stats