La NASA premia l'enginyera valenciana Eva Peral

Reconeix la seua aportació per a alleugerir els satèl·lits i abaratir-ne l'enviament a l'espai.

L'enginyera valenciana Eva Peral en una imatge d'arxiu
L'enginyera valenciana Eva Peral en una imatge d'arxiu / UPV

La NASA ha atorgat la Medalla a l'Èxit Públic a l'enginyera valenciana Eva Peral per les aportacions a la missió RainCube, que ha posat en òrbita un radar atmosfèric en un microsatèl·lit de la mida d'una caixa de sabates.  

"Per a RainCube hem inventat una nova arquitectura que permet reduir la massa, la potència i el volum en un factor entre deu i cent". Això es tradueix en "un estalvi significatiu del cost d'enviar el satèl·lit a l'espai", ha dit Peral, que es va formar a la Universitat Politècnica de València i viu als Estats Units. 

La tecnologia a què ha contribuït Peral permetrà posar en òrbita una constel·lació de microsatèl·lits per a "millorar els models climàtics, i així obtindre prediccions més precises del clima", ha detallat Peral.

L'enginyera valenciana treballa actualment en el Jet Propulsion Lab de la NASA, a Pasadena (Califòrnia), i exerceix d'enginyera de sistemes del radar de la missió SWOT, que aspira a millorar el coneixement de la topografia dels oceans i dels canvis hidrològics a l'àmbit global.

També et pot interessar

stats