La NASA i el MIT trien Alacant per a acollir per primera vegada a Espanya la final d’un concurs de robòtica

Es tracta de la iniciativa Zero Robotics, en què alumnes d’entre catorze i díhuit anys aprenen sobre programació amb exemples reals.

La secció de xarxes socials i web de 'Les notícies del matí'
La secció de xarxes socials i web de 'Les notícies del matí'

Mai abans s’havia fet a Espanya, i la Universitat d’Alacant ha sigut el centre escollit. El certamen Zero Robotics, promogut per la NASA i per l’Institut de Tecnologia de Massachusetts (MIT) acull la final d’aquest concurs de programació en què participen alumnes d’entre catorze i díhuit anys, amb vint-i-dos equips procedents de deu països. Una iniciativa que acosta als més joves una eixida professional amb projecció, com són els perfils tecnològics.

“És una oportunitat de donar a conéixer els nostres graus i màsters tecnològics; també de fer-nos visibles per a organismes tan importants com el MIT, la NASA, l’ESA o Airbus, així com de fomentar el treball en equip en un entorn internacional”, ha assenyalat Antonio Martínez-Álvarez, coordinador a Espanya de Zero Robotics, en la secció de xarxes socials i web de Les notícies del matí.

Dissenyen xicotets robots satèl·lit seguint un mètode conegut com STEM, que tracta d’ensenyar conceptes de ciència, tecnologia, enginyeria o matemàtiques d’una manera integrada. La competició s’ha articulat en diverses fases, en una mena de lliga internacional, amb què els participants van guanyant punts. Entre els reptes de la competició, els participants han d’aconseguir que un satèl·lit vaja d’un punt a un altre de la manera més ràpida possible.

En la fase final, la que acull la Universitat d’Alacant, veuen el resultat del seu treball a través d'una connexió en directe amb astronautes de l’Estació Espacial Internacional. “Provem cadascun dels programes, de manera que es pot veure en la pràctica el treball que s’ha fet”, ha indicat Antonio Martínez-Álvarez. Els projectes es puntuen en directe, i poc després es donarà a conéixer l'equip guanyador.

També et pot interessar

stats