La Nasa confirma que hi ha aigua en forma de gel a la Lluna

Es troba en nombrosos cràters als quals mai arriba la llum solar.

La Nasa confirma que hi ha aigua en forma de gel a la Lluna
La Nasa confirma que hi ha aigua en forma de gel a la Lluna

La Lluna conté aigua gelada i en la seua superfície hi ha nombrosos cràters, fins i tot molt menuts, als quals mai arriba la llum solar, on aquesta podria estar atrapada de manera estable, segons noves dades de detecció.

La confirmació s’ha donat a conéixer en la revista Nature Astronomy, que ha publicat aquest dilluns dos estudis signats per científics estatunidencs, un dels quals assenyala la inequívoca detecció d'aigua molecular (H2O) a la Lluna; i l'altre suggereix que aproximadament 40.000 metres quadrats de la seua superfície, dels quals un 40% estan al sud, tenen la capacitat de retindre aigua en els anomenats paranys freds.

Fa dos anys ja s'havien detectat signes d'hidratació en la superfície lunar que possiblement corresponien a la presència d'aigua, però el mètode emprat no podia diferenciar si es tractava d'aigua molecular (H2O) o d’hidroxils (radicals anomenats OH).

Llac d’aigua líquida a Mart

Un grup d'investigadors italians va anunciar al juliol que per primera vegada hi havia proves de la presència d'aigua líquida a Mart. El radar instal·lat en la sonda Mars Express de l'Agència Espacial Europea va detectar aigua líquida i salada en un llac subterrani davall d'una capa de gel a la regió polar sud del planeta.

També et pot interessar

stats