El 'narco de la Wikipedia', de nou a la banqueta dels acusats

L'Audiència Provincial d'Alacant repeteix el juí contra britànic Brian Charrington, condemnat a quinze anys per un carregament de 192 quilos de cocaïna confiscat a l'Albir

Brian Colin Charrington, en el centre, aquest dilluns a l'Audiència Provincial d'Alacant
Brian Colin Charrington, en el centre, aquest dilluns a l'Audiència Provincial d'Alacant / À Punt NTC

El narcotraficant afincat a Calp, Brian Colin Charrington, torna a seure des d'aquest dilluns a la banqueta dels acusats. L'Audiència Provincial d'Alacant repeteix el juí que el va condemnar a quinze anys i mig de presó a la fi de 2018 per una partida de 192 quilos de cocaïna confiscada en un habitatge de l'Albir sis anys abans. Una operació en què es van confiscar comptes i béns per valor de més de cinc milions.

El Suprem va estimar la petició de la defensa contra la falta d'imparcialitat del tribunal anterior, ja que alguns membres havien participat en recursos de procediment previs. La sentència es va anul·lar al març i ara s'ha organitzat una nova vista oral amb tres magistrats diferents que tornaran jutjaran els tres quatre condemnats, entre els quals també hi ha el fill del narco britànic.

En la primera sessió d'aquest nou juí la defensa ha demanat la nul·litat de les converses telefòniques en què es basa l'acusació, la qual demana 18 anys de presó per a Charrington, 14 per al fill i entre 12 i 17 anys per als altres tres acusats.

No parlem un traficant qualsevol, sinó un dels deu presumptes criminals més buscats de la Unió Europea, que gastava embarcacions i helicòpters en les seues operacions, i a qui s'ha anomenat el narco de la Wikipedia per presumir dels seus èxits delictius en la plataforma. S'estima que residia des de feia més de quinze anys a la Marina, on ja el van detindre el 1997 com a cervell d'una xarxa de distribució de droga a Espanya, el Regne Unit, França i Itàlia. I en el moment de la seua detenció, venia de passar set anys empresonat a Alemanya i dos més a França, per un intent d'introducció de cocaïna i un d'haixix respectivament.

També et pot interessar

stats