Nàquera restringirà l'accés a la Calderona en els dies de màxima alerta per incendis

L'Ajuntament denuncia la celebració de botellots en paratges del parc natural que generen gran quantitat de deixalles

Un dels accessos a la serra Calderona
Un dels accessos a la serra Calderona / À Punt NTC

La calor apreta aquest estiu i ha convertit el territori en un caldo de cultiu per a la multiplicació d'incendis forestals. Precisament com a mesura preventiva, l'Ajuntament de Nàquera ha decidit tancar alguns camins urbans i rurals que donen accés al parc natural de la serra Calderona en els dies de màxima alerta. Aquest mateix dilluns ha traslladat una proposta a la direcció de l'entorn, que ha de validar la petició davant el risc d'incendis que amenaça el paratge en un període estival marcat per temperatures extraordinàriament elevades. 

El perill augmenta més encara amb la proliferació del botellot i, sobretot, de les deixalles abandonades que queden a la muntanya. Bosses i bosses de fem s'arrepleguen en alguns punts al terme municipal de Nàquera després dels caps de setmana d'estiu. El paratge, porta d'entrada al parc natural de la Calderona, s'ha convertit en escenari de reunions nocturnes d'amics per a beure i d'altres activitats que comprometen la salut ambiental de l'entorn. 

Restes de botellot en un dels punts de la serra Calderona
Restes de botellot en un dels punts de la serra Calderona / À Punt NTC

El fenomen no és nou, fa temps que els botellots clandestins a la zona provoquen les queixes del veïnat del terme municipal. Davant la reiteració, el consistori planteja ara tancar alguns dels accessos en les franges horàries amb més calor i sempre que es decrete la situació d'emergència 3, l'alerta més elevada per incendis. "La gent segueix pujant a la muntanya i seguix fent botellot. Hem de posar-nos seriosos", ha manifestat l'alcalde, Damián Ibáñez, en declaracions a À Punt NTC. 

Una punteta de cigarret mal apagada o un vidre suposen un risc afegit per a provocar un foc en un període de temperatures especialment elevades i abundant combustible vegetal. Tot, afavorit per la sequera ambiental que afecta el territori. 

També et pot interessar

stats