Naixen vora 4.000 cries de flamenc a les llacunes de la Mata i Torrevella

Enguany la quantitat de pollets equipara aquest paratge del Baix Segura amb Doñana o el delta de l'Ebre

Naixen vora 4.000 polls de flamenc a les llacunes de la Mata i Torrevella / À Punt NTC

Les zones humides de les comarques del sud constitueixen una reserva per a les colònies de flamencs. Des de finals del maig d'enguany han nascut vora quatre mil pollets de flamenc a les llacunes de Torrevella i la Mata. Una molt bona notícia per al paratge, ja que mai s'havia documentat una reproducció tan abundant d'aquesta espècie al parc natural de la Mata i Torrevella.

8.000 exemplars de flamenc han escollit la llacuna rosa del Baix Segura per a nidificar. És el tercer any consecutiu que trien aquest paratge, però enguany la quantitat de pollets equipara aquesta zona amb Doñana o el delta de l'Ebre, com assenyala Fernando Martínez, director del parc natural de la Mata i Torrevella.

Vora 4.000 polls de flamencs crien a les llacunes del Baix Segura
Vora 4.000 polls de flamencs crien a les llacunes del Baix Segura / À Punt NTC

Enguany, al febrer ja es podien veure els festejos dels exemplars a la llacuna de la Mata, i als mesos de març i l'abril van començar a aparellar-se i a preparar els nius. Pocs dies després de fer eclosió els ous, les cries poden nadar i, en aquest cas, s'han desplaçat a la zona oest, a la vora de la llacuna de Torrevella.

Mentre que alguns dels flamencs adults cuiden les cries, la resta s'alimenta als aiguamolls propers. "Van buscant, específicament, la seua cria (...) elaboren unes farinetes amb tot allò que han menjat durant el dia, i li la donen pic amb pic", com explica Martínez.

Un dels punts clau perquè haja sigut un èxit, són les pluges primaverals, que han endolcit l'aigua hipersalina de la zona i produeixen més invertebrats a les llacunes, l'aliment dels flamencs.

També et pot interessar

stats