Naixen al Bioparc dues cries de pumba

És la primera ventrada d'una nova parella de facoquers que va arribar al parc aquest estiu

Els dos nous facoquers del Bioparc
Els dos nous facoquers del Bioparc / BIOPARC VALÈNCIA

La família del Bioparc de València creix amb la incorporació de dues noves cries de pumba. Es tracta d'una ventrada de facoquers (Phacochoerus africanus), una espècie inclosa en la llista roja de la Unió Internacional per la Conservació de la Natura.

Els naixements arriben pocs mesos després que el parc rebera una nova parella de facoquers, Kwini i Zacaries, que es van integrar molt bé al parc. Prova d'això, la parella ha aconseguit reproduir-se "aportant esperança a la seua espècie", segons fonts del recinte.

Després de la primera revisió veterinària s'ha confirmat que les noves cries de pumba són dues femelles. Ara un equip tècnic s'està encarregant del seu benestar, mantenint la vigilància i evitant qualsevol pertorbació. Una criança adequada és vital, així que, per ara, les cries romanen en el seu recinte interior. Fins ara, el comportament dels dos progenitors està sent "exemplar".

No és la primera volta que una parella de facoquers cria al Bioparc. Des del 2008, allí hi viu una altra parella (Masango i Dalia) que s'ha reproduït en més d'una ocasió. Ara per ara té una edat molt avançada per a la seua espècie, 16 anys, tenint en compte que l'esperança de vida dels facoquers se situa entre els 7 i els 11 anys.

També et pot interessar

stats