El naixement d’un damalisc sorprén els visitants del Bioparc

Les persones que van visitar el parc el passat 9 de juny es van quedar sorpreses al presenciar en directe el naixement d’aquest antílop

Naixement d'un blesbok al Bioparc
Naixement d'un damalisc al Bioparc / Bioparc

El passat 9 de juny es va poder presenciar al Bioparc un dels moments més sorprenents que es poden contemplar en la naturalesa salvatge. Les persones que van visitar el parc van assistir al naixement d’un damalisc, un antílop que està actualment en la llista roja d’espècies amenaçades i que va estar a punt d'extingir-se en el segle XIX.

L’equip tècnic del Bioparc va fer un seguiment exhaustiu de l’embaràs i n'esperaven el naixement, sempre mantenint unes cures especials que tenen com a objectiu garantir el màxim benestar dels animals en un moment tan delicat.

El grup que es troba al Bioparc està dins d’un programa internacional de preservació de l’espècie i el formen huit individus: el mascle reproductor, quatre femelles adultes, dues cries que van nàixer l’any passat i l’acabada de nàixer. Aquests animals conviuen en la recreació de la sabana africana en companyia de les girafes; les peculiars espècies d’aus com els jabirús, l’ibis sagrat i el sarcet del Cap; i altres espècies d’antílops, com els cobs, impales i gaseles.

Pel que fa als damaliscs, són animals diürns, que es passen la major part del dia pastant, mentre que al migdia i a la nit descansen. La durada de la seua gestació està al voltant dels dos-cents quaranta dies i solen tindre una cria per part. En el segle XIX, aquesta espècie va estar a punt d'extingir-se per culpa de la caça massiva, que va reduir la població en la natura a tan sols uns dos mil individus. Gràcies a l’esforç conservacionista, moltes poblacions s’han pogut recuperar i ara estan en una situació estable

També et pot interessar

stats