El naixement d'Alacant entra en el llibre Guinness com el més gran del món

El pessebre realitzat per l'artista foguerer José Manuel García ‘Pachi’ té un sant Josep de més de 18 metres d'alt.

Les autoritats junt amb el betlem inclòs en el Llibre Guinness dels Rècords, aquest dimarts a Alacant
Les autoritats junt amb el betlem inclòs en el Llibre Guinness dels Rècords, aquest dimarts a Alacant / À Punt NTC

El pessebre monumental Sagrada Família, impulsat per l'Ajuntament d'Alacant, ha rebut aquest dimarts la certificació oficial del Guinness World Records com el naixement “més gran del món”. La notícia s'ha donat a conéixer en el saló Blau del consistori per mitjà de la jutge alemanya, Lena Kuhlmann, i l’han rebuda el regidor de Festes, Manuel Jiménez; l'alcalde, Luis Barcala, i la vicealcaldessa, Mari Carmen Sánchez, juntament amb nombrosos representants dels sectors econòmics de la ciutat.

El treball realitzat per l'artista foguerer José Manuel García Pachi té unes dimensions totals de 56,02 metres, entre ample, alt i fons. El betlem municipal, amb un sant Josep de més de 18 metres d'alt, és el més alt del món i, per tant, està ja inclòs en el Llibre Guinness dels Rècords.

Pessebre monumental Sagrada Família / À Punt NTC

Aquest pessebre de grans dimensions vol ser un element emblemàtic que, pel seu atractiu, servisca d'al·licient als alacantins i turistes. L'Ajuntament espera que el premi actue com a reclam turístic per a rellançar els sectors del comerç, el turisme i l'hoteleria en plena crisi pel coronavirus i també pal·liar els danys que la pandèmia ha causat al gremi d'artistes foguerers. Es pot visitar fins al 6 de gener.

El naixement costarà 138.000 euros. El pressupost del projecte per a un període de tres anys és de 123.200 euros, dels quals 70.400 corresponen al 2020, i la resta de sengles anualitats de 26.400 euros al muntatge i desmuntatge, manteniment, adequació i emmagatzematge. A aquesta quantitat cal sumar els 14.900 euros més que ha pagat l'Ajuntament per a poder participar en el Llibre Guinness dels Rècords. El pessebre serà propietat del consistori una vegada que acabe el servei de l'artista.

Públic mirant el naixement / À Punt NTC

També et pot interessar

stats