Naix la xarxa valenciana de dones professionals per un periodisme feminista

El manifest fundacional ha rebut prop de 200 adhesions i el col·lectiu ja prepara una campanya de denúncia en xarxes socials.

La xarxa vol treballar activament per un periodisme feminista
La xarxa vol treballar activament per un periodisme feminista / Eva Mañez

Dones periodistes valencianes han constituït una xarxa per a treballar activament per un periodisme feminista que contribuïsca a la construcció d’una cultura lliure de masclisme. El grup de professionals, que va recollir prop de 200 adhesions al manifest #periodismesensemasclisme amb motiu de la vaga del 8M, està conformat per dones de València, Castelló i Alacant.

Aquesta xarxa de dones professionals per un periodisme feminista ha acordat treballar com a part integrant del moviment feminista i espentar accions, campanyes i projectes, entre altres, de conscienciació, sensibilització, denúncia, formació i bones pràctiques. El col·lectiu tindrà caràcter autònom, però treballarà en col·laboració amb la xarxa estatal #lasperiodistasparamos de la qual formen part més de 8.000 dones professionals de la comunicació.

Entre les primeres accions que té previst desenvolupar la xarxa valenciana hi ha la de facilitar als mitjans de comunicació la identificació de fonts d’informació feministes, de tot tipus de disciplines. Prepara també una campanya d’observació de les pràctiques periodístiques per a denunciar l’ús estereotipat del llenguatge, les pràctiques i els continguts masclistes i per a apuntar-hi alternatives.

També et pot interessar

stats