Naix la ventrada de taurons de cua negra més nombrosa de l’Oceanogràfic

El naixement de 15 cries suposa un èxit per a la conservació d’una espècie catalogada en perill d’extinció

L’Oceanogràfic de València té des de divendres passat quinze noves cries de tauró de cua negra (Carcharhinus plumbeus). Es tracta de la ventrada més nombrosa registrada en la història de l'aquari valencià i s’equipara al màxim registrat en altres centres zoològics europeus. 

Aquest fet suposa un èxit per a la política de conservació de l’Oceanogràfic. El tauró de cua negra està catalogat com ‘en perill d'extinció’ per la llista roja d'espècies amenaçades de la Unió Internacional per a la Conservació de la Natura, un organisme internacional dedicat a la conservació de la integritat i la biodiversitat de la natura.

La ràpida intervenció de l’equip de l’aquari d’oceans en detectar el primer naixement va possibilitar la protecció de les cries, huit femelles i set mascles, davant possibles depredadors de més grandària. Quan naixen aquests taurons fan 50 centímetres i pesen al voltant d’un quilo.

Alice, un tauró femella de 100 quilos i 2,5 metres de llarg que viu a l'aquari des del 2003 va ser l’encarregada de donar a llum els nous habitants del centre. L’any 2020 aquesta femella ja va parir una ventrada nombrosa de huit cries.

També et pot interessar

stats