Naix una plataforma per a millorar les condicions de les dones policies i militars

Sindicats dels dos cossos de seguretat alerten de l'escassa presència femenina en aquests col·lectius.

Naix una plataforma per a millorar les condicions de les dones policies i militars
Naix una plataforma per a millorar les condicions de les dones policies i militars

Crear una plataforma que impulse la visibilització de les dones policies i militars és l'objectiu de l'acció conjunta que han acordat aquest dilluns a Múrcia la Federació de Serveis a la Ciutadania de CCOO, el Sindicat Unificat de Policia (SUP), l'Associació Unificada de la Guàrdia Civil (AUGC) i l'Associació Unificada de Militars Espanyols (AUME).

Aquestes organitzacions alerten de l'escassa presència de dones en aquests col·lectius i reconeixen l'existència d'un conjunt de coincidències bàsiques respecte als temes relacionats amb la seguretat i la defensa com a serveis públics bàsics i essencials per a la ciutadania.

Estimen, a més, que la seua col·laboració resultarà imprescindible per a mantindre una posició comuna en l'àmbit de les relacions amb les administracions públiques per a incorporar mesures correctores que ajuden a millorar les condicions laborals de les dones policies i militars.

Aposten per treballar conjuntament per a aconseguir que les condicions laborals relacionades amb el gènere, com són la maternitat, la conciliació i corresponsabilitat, l'accés i la promoció.

L'objectiu és generar l'equitat necessària perquè no es llaste el seu accés i promoció professional dins de les diferents administracions, independentment del cos en el qual presten servei.

Així mateix es comprometen al foment del desenvolupament d'actuacions conjuntes de divulgació de campanyes i a consensuar una agenda estratègica per al compliment dels objectius de la plataforma.

També et pot interessar

stats