Naix una cria de ximpanzé a la vista del públic al Bioparc

La cria pertany a la subespècie més amenaçada de ximpanzés, la "Pan troglodytes verus", la recuperació de la qual és una prioritat internacional.

El naixement del ximpanzé suposa el part en captivitat d'un nou exemplar de la subespècie de ximpanzés més amenaçada del món.

Els ximpanzés Moreno i Natàlia van compartir ahir amb el públic del Bioparc un dels moments més especials de la vida: el naixement de la seua cria. Els visitants del parc foren testimonis del part al complet, així com de les primeres carícies de la mare amb el fill en braços, encara amb el cordó umbilical penjant, i protegida per les altres femelles del recinte. 

El naixement del ximpanzé es també una bona notícia des del punt de vista científic, ja que suposa el part en captivitat d'un nou exemplar de la subespècie de ximpanzés més amenaçada del món , la Pan troglodytes verus. Bioparc València és la seu d'un projecte de recuperació i millora de la diversitat genètica d'aquesta varietat, la conservació de la qual es considera prioritària en l'àmbit internacional, en el marc de la iniciativa "Great Ape Taxon Advisory Group" [grup d'experts en grans primats]. 

Una informació tècnica que poc importa a la feliç mare de la criatura, Natàlia, que poc després del part gaudia del fill gitada a la gespa amb les agradables temperatures d'un vesprejar de la primavera. Tot davant els bocabadats visitants i cuidadors del parc, testimonis privilegiats d'un espectacle més habitual de la selva africana. 

La nova cria augmenta l'extensa i internacional família de ximpanzés del Bioparc, que formen Moreno, un mascle reproductor de 30 anys, i cinc femelles: la mare de la cria, Natàlia, de 15 anys, les seues germanes Eva i Noèlia, de 23 i 11 anys, i les ximpanzés Malin, de 28 anys, i  Py de 15. El mascle prové del Parc Natural de Bussolengo, a Itàlia, i les femelles de Bioparc Fuengirola i el parc zoològic de Borås. 

La ximpanzé Natàlia després del part amb el seu fill / Biopac

També et pot interessar

stats