Naix una cria de simi en perill d’extinció al Bioparc

El primer naixement de l’any al parc zoològic de València és un cercopitec de De Brazza, originari d'àrees tropicals africanes.

VÍDEO | Naix una cria de simi en perill d’extinció al Bioparc

La primera cria de l’any nascuda al Bioparc és un cercopitec de De Brazza, un exemplar que es troba en la Llista Roja d’espècies amenaçades. Ha arribat al món durant la nit de l'u de gener i és el primer naixement d’aquesta família de primats a València, dins del programa fora de l’hàbitat natural per a garantir-ne la supervivència.

El pare va arribar des de Berlín, a Alemanya, i la femella es va traslladar des de Novosibirsk, Rússia. La previsió és que s’incorporen al recinte de goril·les mascle, però de moment es troben en els espais interiors, on els cuiden un equip tècnic. “La parella d’aquesta espècie monògama està exercint perfectament el seu rol, però cal extremar les precaucions, perquè els dos són primerencs”, explica el Bioparc en un comunicat. 

“La cria és una preciositat, amb un pelatge curt i vellutat de color groguenc que contrasta amb el dels adults, amb aspecte realment exòtic: crida l’atenció la seua característica diadema taronja sobre les celles”, continua. Encara que el cercopitec de Brazza és omnívor, entre el 50 i el 75% de la seua dieta són fruits i llavors i compensa els dèficits alimentaris amb fulles, flors, fongs, escarabats, tèrmits o cucs. Tenen una sola cria per part després d’una gestació d’aproximadament 168 dies. Robust i corpulent, de grandària mitjana, és el més terrestre dels cercopitecs i el seu hàbitat són àrees tropicals africanes amb boscos, zones pantanoses i espais temporalment inundats. Prefereixen la vegetació densa i generalment es troben a menys d'1 km dels rius, perquè són molt bons nadadors.

També et pot interessar

stats