Naix un primat en perill d’extinció al Bioparc de València

El parc valencià ha registrat el naixement d'una cria de mangabei de coroneta blanca que serveix per a commemorar el Dia del Medi Ambient

Naix una cria de mangabei al Bioparc / Bioparc

El Bioparc de València ha registrat el naixement d'un mangabei de coroneta blanca (Cercocebus lunulatus), un primat conegut com a "mico de la ratlla en l'ull", que està en greu perill d'extinció.

La cria ja està a la vista del públic en un recinte multiespècie i sota les contínues cures de la mare, la qual té l’alentidor nom de Hope (esperança).

El naixement d’aquest primat, aferma el parc en la conservació d’aquesta espècie tan peculiar que forma part de la llista roja de la Unió Internacional per a la Conservació de la Naturalesa (UICN). L'arribada al Bioparc d'aquesta nova cria serveix per a commemorar el Dia del Medi Ambient, que se celebra el 5 de juny.

Les accions de conservació que es duen a terme fora del seu hàbitat natural, amb programes de reproducció en captivitat en què també participa el Bioparc, suposen un pilar molt important en la supervivència de l’espècie. L’altre pilar que es destaca és la preservació in situ a través de la Fundació Bioparc amb el projecte Wapca en Ghana.

Pel que fa als mangabeis, utilitzen el moviment de les parpelles blanques per comunicar-se, emeten potents vocalitzacions per a mantindre's en contacte, són diürns i el 70% del dia el passen en el sòl.

El seu hàbitat són els boscs de galeria, palmerars, manglars i solen associar-se amb simis d’arbres, ja que s'alimenten de les fruites que els cauen.

També et pot interessar

stats