Naix un nadó amb anticossos d'una mare vacunada

Va rebre la primera dosi de Moderna a les 36 setmanes i tres dies d'embaràs.

Peus d'un nadó a les mans de la seua mare
Peus d'un nadó a les mans de la seua mare

Un equip de científics nord-americans ha detectat un tipus d'anticossos contra la Covid-19 en la sang del cordó umbilical d'un nounat la mare del qual va ser vacunada fa unes setmanes. Segons científics de la Universitat Atlàntica de Florida, es tracta del primer cas conegut que ha generat un dels cinc anticossos que l'organisme fabrica per a defendre’s de patògens.

Els científics afirmen que ja ha sigut estudiat el pas d'anticossos en el cas de vacunacions contra la grip o el tètanus, diftèria o tos ferina, fet pel qual, caldria esperar que en el cas de la vacunació contra la Covid-19 succeïra el mateix.

En aquest cas concret, la mare, sanitària de primera línia, es va vacunar amb la primera dosi de Moderna, a les 36 setmanes i tres dies d'embaràs; i el part va ser normal i espontani tres setmanes després. Les mostres de sang del cordó umbilical del nadó, una xiqueta sana i aparentment normal, continuen en estudi; i la mare ja ha sigut vacunada amb la segona dosi.

Els científics assenyalen que encara que es tracta d'un únic cas, hi ha la possibilitat de protecció i reducció del risc d'infecció per Covid-19 amb la vacunació materna, no obstant això, encara es desconeix l'eficàcia real de protecció en els nounats i el moment ideal per a la vacunació materna, i es necessiten més estudis per a arribar a una conclusió sòlida.

També et pot interessar

stats