Naix la primera zebra de 2022 al Bioparc de València

Tot i ser l'espècie més comuna Àfrica, està inclosa en la llista roja de la UICN

Primera zebra que naix al Bioparc de València
Primera zebra que naix al Bioparc de València / Bioparc

Bioparc València ha acollit el naixement de la primera zebra de l'any al parc. El grup reproductor de zebres ha donat "una gran alegria" amb l'arribada del primer poltre, que ja pot contemplar-se en el seu característic recinte de la sabana, on conviu amb diferents ocells, estruços i rinoceronts.

Des del recinte assenyalen que "sembla que els animals de Bioparc s'han posat d'acord per a celebrar el catorzé aniversari del parc, perquè als pocs dies d'anunciar el naixement de la primera gasela dama de l'any, ha arribat el torn a una de les espècies més recognoscibles de la zona de la sabana, el grup de zebres".

Com sol ser habitual, apunten, ha sigut La Xiqueta la femella que ha donat la primera feliç notícia, en parir un preciós poltre del qual encara es desconeix el sexe. Com que es tracta d'una experta progenitora, no ha sigut necessari intervindre en cap moment i, com va succeir amb el part, la criança també s'està desenvolupant amb excel·lent normalitat.

Encara es desconeix el sexe de la nova zebra nascuda al Bioparc de València
Encara es desconeix el sexe de la nova zebra nascuda al Bioparc de València / Bioparc

Malgrat que la zebra de Grant (Equus burchelli iboehmi) és l'espècie més comuna a l'Àfrica, està inclosa en la llista roja de la Unió Internacional per a la Conservació de la Naturalesa (UICN) i l'evolució de les seues poblacions està motivant una creixent preocupació per l'augment en el grau d'amenaça.

En aquest sentit, per a tot l'equip de Bioparc és "una gran satisfacció no sols aportar el màxim de benestar a aquests animals, sinó constatar que el ramat valencià continua consolidant-se com a grup reproductor de referència d'aquesta emblemàtica espècie". El pare és el mascle Zambé i "la família" es completa amb les altres dues femelles adultes, Bom i Lucy, i el jove Filomeno, fill de La Xiqueta, detallen els responsables del parc en un comunicat.

També et pot interessar

stats