Naix l'Associació de Familiars de Represaliats pel Franquisme d'Oliva

ARFO es constitueix amb vocació de reparar la memòria democràtica i “d'investigar i dignificar” les històries amagades.

Presentació de l'Associació de Familiars de Represaliats i Represaliades pel Franquisme d'Oliva
Presentació de l'Associació de Familiars de Represaliats i Represaliades pel Franquisme d'Oliva / Europa Press

L'Associació de Familiars de Represaliats i Represaliades pel Franquisme d'Oliva (ARFO) s'ha presentat en societat aquest divendres en un acte que s'ha fet al consistori de la localitat.

La presidenta d’ARFO, Teresa Llopis, ha remarcat la implicació de totes les administracions públiques en aquesta causa, que “és de tots i totes, i no entén de colors polítics”. “Es tracta de recordar i de reparar aquesta part de la història que com a demòcrates estem obligats a recuperar i homenatjar, com fan la resta dels països d'Europa i del món", ha indicat.

ARFO naix amb vocació de dur a terme una tasca de recuperació i de reparació de la memòria democràtica i també d'investigar les històries amagades de milers de ciutadans i ciutadanes “que van patir durant aquells anys de la dictadura accions violentes de represàlia, que en molts casos els va costar la vida".

En concret, un dels seus objectius principals és "dignificar” la història de les dones i reivindicar el paper clau que van exercir durant aquesta etapa. "És necessari que totes juntes trenquem ja amb aquest silenci", ha apuntat Llopis.

També et pot interessar

stats