Dos nadons i set menors, entre els cinquanta migrants rescatats des de divendres

Una cinquena pastera amb quinze persones ha arribat a la costa de l'Alfàs del Pi aquest dissabte de vesprada

Imatge d'arxiu de voluntariat de la Creu Roja atenent a una persona migrant
Imatge d'arxiu de voluntàries de la Creu Roja atenent a una persona migrant / Creu Roja

Dos nadons, set menors d'edat, dues dones i 39 homes han sigut rescatats en un estat de salut acceptable des de divendres passat en la costa de les comarques del sud, després d'arribar un total de cinc pasteres.

L'última a sumar-se a la llista ha sigut una embarcació que ha arribat a la costa de l'Alfàs del Pi (Marina Baixa) amb quinze persones a bord. Segons les dades de la Creu Roja, les quatre embarcacions anteriors van ser interceptades a Guardamar del Segura, la platja de la Fossa de Calp (Marina Alta), els Arenals del Sol a Elx (Baix Vinalopó) i Torrevella (Baix Segura). En conjunt, eleven el nombre de migrants arribats a les nostres costes a cinquanta en menys de 24 hores.

Entre les persones migrants hi ha un nadó de menys de dos mesos i un altre de tretze, un menor de quinze anys, dos de setze i quatre de dèsset, així com dues dones i 39 homes.

Totes les persones han sigut dirigides a les instal·lacions de la Creu Roja en el port d'Alacant per a rebre l'atenció d'especialistes i voluntaris de la institució humanitària, i malgrat que hi ha hagut diverses assistències sanitàries lleus, no hi ha hagut necessitat de traslladar ningú a un centre hospitalari.

Aquesta nova onada eleva a uns 350 el nombre de migrants que han arribat a la Comunitat Valenciana, tots ells a les comarques del sud, en el que va de 2023, segons les xifres de la Creu Roja.

També et pot interessar

stats