Nadales a Xixona per a frenar la desaparició de les abelles

Una torronera convoca un concurs nacional de nadales dirigit a escolars amb 6.000 euros en premis per a conscienciar sobre la importància de protegir aquests insectes

Imatge d'una abella durant el procés de pol·linització
Imatge d'una abella durant el procés de pol·linització / À Punt

Ajudar a frenar la desaparició de les abelles cantant. Eixa és la idea que ha tingut la centenària firma Torrons Picó de Xixona i la Fundació Amics de les Abelles, que han convocat un concurs nacional de nadales dirigit a les escoles per a conscienciar sobre el paper fonamental que exerceixen aquests insectes en l'alimentació i la importància de protegir-los. En un comunicat, les entitats organitzadores recorden que les abelles són considerades "l'ésser viu més important del planeta" segons l'Earthwatch Institute de Londres i recorden que la mel que fabriquen és un dels ingredients principals del torró. 

Justament per a sensibilitzar la societat sobre el perill d'extinció que corren les abelles naix el concurs de nadales, que es llança coincidint amb la celebració del Dia Mundial del Torró. Tindrà lloc el pròxim 7 de novembre i repartirà 6.000 euros en premis. Els convocants han creat una cançó amb lletra original que parla de la importància de les abelles, que serà la que hauran d'interpretar els centres participants. S'hi podran presentar escoles amb alumnat de primer i segon cicle d'infantil, així com els i les alumnes que estiguen cursant primer, segon i tercer d'educació primària.

El jurat valorarà la simpatia, originalitat i diversió en la coreografia, així com el vestuari o l'attrezzo. El guanyador s'emportarà un premi de 2.000 euros i altres quatre de 1.000 euros que s'hauran d'invertir en el centre d'estudis.

Com participar-hi

Els centres educatius que vulguen participar-hi hauran d'inscriure's en la pàgina web tratamebien.turronpico.com i rebran la lletra que els alumnes hauran d'interpretar. A partir de llavors, tindran fins al 15 de desembre de termini per a enviar un vídeo amb l'actuació al correu electrònic villancico@turronpico.com. Un col·legi podrà participar amb diversos vídeos sempre que estiguen protagonitzats per diferents xiquets i podrà optar a més d'un premi.

També et pot interessar

stats