Nadal porta el circ de tornada a la Comunitat Valenciana

A partir d’aquest cap de setmana i fins a mitjan desembre començaran a muntar les carpes plenes de màgia

Imatge d'arxiu d'un circ
Imatge d'arxiu d'un circ / Shutterstock

El Gran Circo Wow, que actuarà per primera vegada a València aquest Nadal, es reivindica com l’únic circ valencià de tots els que actuaran enguany a la Comunitat Valenciana. De fet, és l’únic circ de carpa inscrit en l’Associació de Professionals del Circ de la Comunitat Valenciana, segons dades de l’organització. 

Malgrat que fa poc que s’ha creat (va començar la primera gira aquest estiu), està format per professionals del circ amb molta experiència que, a més de seguir amb els espectacles de carrer, ara han decidit també actuar en aquest format que els permet crear "un clima i una atmosfera un poc més màgica", explica Fran Pardo, un dels tres propietaris. A més, compten amb les instal·lacions que abans va utilitzar l'històric circ Gran Fele, ja que en morir el director Rafael Pla, els fundadors del Circo Wow decidiren que volien, d’alguna forma, omplir el buit que havia deixat aquest circ valencià tan estimat. Per això, han començat aquesta aventura amb molta il·lusió i intentant diferenciar-se dels circs tradicionals amb un circ familiar fresc i modern, assegura.  

Cartell de l'espectacle nadalenc del Gran Circo Wow aquest Nadal a València
Cartell de l'espectacle nadalenc del Gran Circo Wow aquest Nadal a València / Gran Circo Wow

De moment estan satisfets. Començaren la gira en estiu a Orpesa (Plana Alta) i, des de llavors, s’han mogut pel nord del territori, voltant per Vila-real (Plana Baixa), Borriana (Plana Baixa), Onda (Plana Baixa) o la Vall d’Uixó (Plana Baixa), sempre amb una bona acollida i bones crítiques, assegura Pardo. Ara faran parada a la Marina de València del 15 de desembre al 15 de gener amb un espectacle nou basat en l’èxit de Pixar Coco, i amb bones previsions d'acord amb l'experiència fins ara.

Nadal és la millor època per al circ, afirma. De fet, hi ha circs que ja només actuen en aquestes dates, perquè tindre un espectacle itinerant, a banda de complicacions logístiques, comporta moltes despeses, sobretot ara que el preu del combustible ha pujat tant i que han de mobilitzar moltes persones i infraestructures cada vegada que canvien de localitat, lamenta. A més, a la ciutat de València hi ha molta tradició d’anar al circ en aquestes dates, assenyala Pardo, i per això esperen visites no només de famílies, sinó també de grups de falles i, fins i tot, de col·legis, ja que també fan una sessió matinal. 

El Gran Circo Wow és l’únic valencià, però no l’únic que actuarà a la Comunitat Valenciana enguany. A partir d’aquest cap de setmana i durant els pròxims dies altres circs comencen, com cada any, a alçar el teló en diferents punts de la Comunitat Valenciana.

Així, per exemple, a València El Gran Circo Wonderland comença a oferir funcions el divendres 2 de desembre i ho farà fins al 22 de gener. També el Gran Circo Alaska obri les portes divendres i s'hi mantindrà fins al 15 de gener.

A Alacant, el Teatre Principal acollirà la companyia Circlassica del 22 de desembre al 8 de gener. I a partir d'aquest cap de setmana també apuja el teló el Circ Encantat, que estarà a la capital de l'Alacantí fins al pròxim 8 de gener.

I l'Associació Cultural Banda Universitat Jaume I de Castelló, per mencionar un altre cas, ha organitzat per al 16 de desembre l'espectacle solidari Un Món de Circ a La Bohemia Culture Club.

També et pot interessar

stats