Què sabem de les Nacions Unides?

Aquest diumenge es compleixen 76 anys de l’entrada en vigor de la carta fundacional d'aquest organisme, que va nàixer per a garantir la cooperació internacional

La seu de l'ONU a Nova York, on es vetla per a evitar conflictes mundials / À Punt NTC

El 26 de juny de 1945, després de la Segona Guerra Mundial, es va redactar a San Francisco (Califòrnia) la Carta de les Nacions Unides, que va entrar en vigor el 24 d’octubre d’aquell any.

L’organisme, que actualment presideix el portugués António Guterres, vetla des de fa 76 anys per la cooperació internacional en matèria de pau i seguretat, drets humans, ajuda humanitària, desenvolupament sostenible i acció climàtica, entre altres. 

Entre els organismes especialitzats dins de l’ONU hi ha Unicef, l’Organització Mundial de la Salut, l’Organització per a l'Alimentació i l'Agricultura (FAO), l’Alt Comissionat per a les Persones Refugiades (Acnur) o la vessant per l’Educació, la Ciència i la Cultura (Unesco).

El municipi de Quart de Poblet (Horta Sud) alberga una de les seus del Centre Internacional de Computació de les Naciones Unides, un espai de referència mundial especialitzat en tecnologies de la informació, ciberseguretat i, en general, serveis informàtics.

Amb motiu d’aquesta commemoració, les Corts han exhibit la bandera de l’organisme internacional durant tota la setmana al vestíbul del Palau dels Borja, seu del Parlament valencià.

També et pot interessar

stats