El Museu de les Ciències de València instal·larà plaques fotovoltaiques en les volades exteriors

Es tracta de la primera intervenció per a aconseguir l'objectiu de convertir-se en ‘edifici verd’, amb una arquitectura bioclimàtica i referent en sostenibilitat

El director general de la Ciutat de les Arts i les Ciències, Antonio Torres, amb una placa solar
El director general de la Ciutat de les Arts i les Ciències, Antonio Torres, amb una placa solar / Generalitat

El Museu de les Ciències de València es proveirà d'energia solar gràcies a la instal·lació de plaques fotovoltaiques en les terrasses exteriors que donen a les façanes nord i sud de l'edifici. Les 4.000 plaques solars es col·locaran sobre les volades exteriors, ocuparan una extensió de més de 2.500 m² i no modificaran la vista del museu.

Aquest edifici, dissenyat per Santiago Calatrava i inaugurat l’any 2000, també substituirà l’enllumenat, l’obsoleta maquinària de climatització i s’introduiran elements d’arquitectura bioclimàtica en la seua estructura per a millorar la renovació de l’aire sobrecalfat de l’interior.

La finalitat d’aquestes intervencions, que suposaran una inversió de més de 14 milions d’euros en dos lots, és avançar cap a l’autoeficiència del museu, un dels més grans de l’estat. El termini de presentació d’ofertes de contractació finalitzarà el pròxim 1 de setembre.

El director general de la Ciutat de les Arts i les Ciències, Antonio Torres, ha destacat que “amb la licitació de les obres de climatització s'inicia la primera etapa per a convertir-nos en referent en la lluita contra el canvi climàtic”.

Aquesta intervenció forma part del Programa d'Impuls a la Rehabilitació d'Edificis Públics (Pirep) que contempla actuacions en 34 edificis de la Generalitat i que estan finançades a través del Mecanisme Europeu de Recuperació i Resiliència, una de les línies del fons Next Generation UE.

També et pot interessar