Murs per evitar l'aparcament en l'accés a les cales de Xàbia

L'Ajuntament ha instal·lat barreres de plàstic i formigó per a evitar l'estacionament irregular al voltant de cales, com la Granadella o el Portitxol

Murs per evitar l’aparcament a Xàbia / À Punt NTC
10 de juliol 2022 - 13:55

L'Ajuntament de Xàbia ha col·locat elements de protecció a les carreteres que donen accés a les cales turístiques del municipi per a evitar l'aparcament irregular a la cuneta.

Davant de la falta de places, molts cotxes aparquen sense respectar les normes, dificultant l'accés als vehicles d'emergència o d'evacuació en situacions de perill. Posar aquesta barrera "ha sigut per una qüestió de perill per a la seguretat del trànsit, per a les persones o situacions d'emergència", com afirma l'alcalde de Xàbia, José Chulvi.

Les carreteres de Xàbia a l'estiu del 2021
Les carreteres de Xàbia a l'estiu del 2021 / À Punt NTC

La barrera contrasta amb l'entorn en una zona d'alt valor paisatgístic, però l'Ajuntament insisteix que és una mesura provisional i continuen "treballant per a trobar una solució definitiva que siga estèticament més d'acord" amb l'entorn.

Aquesta decisió l'han presa arran de la situació que any rere any afecta la zona, sobretot en la temporada estival. L'objectiu és reduir la pressió turística i millorar la seguretat ciutadana.

També et pot interessar

stats