Muntar la piscina en la terrassa: per què pot ser perillós

La legislació actual només deixa 200 quilograms d'aigua en una piscina

El pes de l'aigua pot afectar a l'estructura de les vivendes / À Punt NTC
08 de juny 2022 - 16:45

Les piscines portàtils en terrasses i balcons, que moltes persones instal·len per suportar la calor, poden també suposar un perill. El Col·legi d'Aparelladors i Arquitectes Tècnics ha advertit que del risc que el sobrepés d'aigua pot tindre en les vivendes, amb greus conseqüències. Un excés de capacitat pot provocar clevills en les estructures: per exemple, deu centímetres d'aigua per metre quadrat són 100 quilos de pes. L'actual legislació només deixa 200 quilograms.

Encara que aquesta mesura és paper banyat, que moltes vegades no es compleix en la vida real. Una piscina de 37 centímetres, encara que des de davall en la vivenda no mostre danys, podria danyar l’estructura. En aquests casos, els experts demanen buidar la piscina o reforçar-ne l'estructura.

En cas de no fer-ho, potser la gravetat guanye la partida. És el que va passar fa ara un any, quan una piscina portàtil va caure a plom de la terrassa al menjador en una casa d'Elda. Les bigues del sostre van cedir per la sobrecàrrega d'aigua.

També et pot interessar

stats