Els municipis valencians subvencionen actes taurins amb vora 37 milions d'euros anuals

Les associacions animalistes Anima Naturalis i CAS International ha convocat una manifestació en contra de les ajudes a la tauromàquia a l’Ajuntament de València

Els activistes d'Anima Naturalis mostren cartells denunciant la inversió en actes taurins
Els activistes d'Anima Naturalis mostren cartells denunciant la inversió en actes taurins / Anima Naturalis

Aquest diumenge, les associacions animalistes Anima Naturalis i CAS International s'ha manifestat enfront de l’Ajuntament de València per a exigir als responsables dels municipis de la Comunitat Valenciana que deixen de subvencionar els actes taurins. 

Segons les seues investigacions, els municipis destinen 36,7 milions d'euros a l’any a aquest tipus d’esdeveniments, una xifra que seria equivalent al manteniment anual de 1.230 llits d’UCI, la compra de 1.394 respiradors, pagar el sou de 410 professionals de la medicina generalista o de 820 de la infermeria, fer 967.600 tests Covid-19 o comprar 19.147.000 mascaretes quirúrgiques.

Les comarques del nord són les que més diners dediquen a aquesta mena d'actes, amb una inversió de quasi 19,5 milions d'euros, seguides de les del centre, que inverteixen més de 13,6 milions d'euros, i les del sud, amb una xifra que frega els 3,6 milions d'euros.

Una reinversió en serveis de benestar social

El portaveu d'Anima Naturalis, Jou Garcia, ha demanat que els 36,7 milions d'euros es destinen a sanitat, ocupació, educació o a ajudar les famílies vulnerables. També, a enfortir la cultura essencial, "la que ens uneix a tots i totes les valencianes, la que no genera rebuig ni divisió, però sí riquesa cultural i econòmica."

També et pot interessar