Els municipis del Baix Segura, units per la DANA

Alcaldes i empresaris de la comarca creen una plataforma per a reivindicar les necessitats del territori afectat per les inundacions.

Foto de portada: Oriola reuneix alcaldes i empresaris del Baix Segura

Vint-i-set alcaldes i alcaldesses del Baix Segura, de diferents colors polítics, s'han unit aquest dimarts per a redreçar una comarca arrasada per l'episodi de fortes pluges de setembre. Aquest és l'objectiu que s'ha marcat la trobada que han mantingut a Oriola per a buscar mesures comunes que permeten impulsar la reconstrucció després d'una catàstrofe que encara és molt visible.

Amb tal propòsit, han constituït la plataforma 'Força Baix Segura', des de la qual reivindicaran les necessitats del territori afectat per les inundacions. L'alcalde d'Oriola, Emilio Bascuñana, ha destacat la importància de les infraestructures per a vertebrar la comarca, com ara carrils ciclopeatonals.

El president de la Cambra de Comerç d'Oriola, Mario Martínez, ha recordat que el Baix Segura representa el 10% de la població valenciana i del PIB, i rep el 5% dels diners públics.

L'alcalde de Benejússer, Miguel López, ha assegurat als micròfons d’À Punt que reclamen noves infraestructures i inversions perquè la comarca puga tornar a la normalitat. “És necessari que s’aprofite la situació actual per a tornar les infraestructures al seu estat original i, si pot ser, millorar-les”, ha apuntat. López ha assegurat que, en el cas de Benejússer, la principal estructura que ha quedat danyada per les pluges és la rambla que evacua l’aigua i sobre la qual s’estima que la reparació costarà al voltant d’1.600.000 euros.

També et pot interessar

stats