Municipis amb residents britànics reclamen que aquests puguen votar en els comicis municipals de 2019

Els alcaldes promouen una moció per a demanar al Govern d'Espanya un acord bilateral amb el Regne Unit.

L'Ajuntament del Pinós, municipi on un 10% dels veïns empadronats són britànics, ha sigut dels primers que ha mogut fitxa.
L'Ajuntament del Pinós, municipi on un 10% dels veïns empadronats són britànics, ha sigut dels primers que ha mogut fitxa.

L'entrada en vigor del Brèxit el pròxim 29 de març impedirà als britànics residents en localitats espanyoles votar en les eleccions municipals del 2019. L'Ajuntament del Pinós, municipi on un 10% dels veïns empadronats són britànics, ha sigut dels primers que ha mogut fitxa.

Els residents britànics d'aquesta localitat del Vinalopó Mitjà han demanat a l'alcalde, Lázaro Azorín, que intercedisca perquè canvie aquesta situació. Segons ha explicat a À Punt Mèdia el president de la colònia britànica del Pinós, Colin Hindmarsh, "molts de nosaltres vivim i treballem a la Comunitat Valenciana des de fa molts anys i és important poder participar en les decisions dels nostres respectius municipis".

L'Ajuntament del Pinós ja ha traslladat la demanda dels britànics al govern espanyol perquè estudie la proposta. Així mateix, alcaldes d'altres municipis, com ara l'Alfàs del Pi o Xàbia han fet front comú amb aquesta iniciativa.

Azorín proposarà una moció de suport a tots els ajuntaments perquè aquesta demanda reba el vistiplau de tots les corporacions municipals i de tots els grups polítics amb representació.

El Ministeri d'Afers Estrangers és qui té l'última paraula abans dels comicis de maig de 2019.

També et pot interessar

stats