Municipis dels Ports s’oposen al projecte dels parcs eòlics Clúster del Maestrat

El consistori de Cinctorres denuncia que no s’ha tingut en compte la ubicació de la localitat ni la proximitat de les vivendes 

La comarca dels Ports s’oposa de ple al projecte dels parcs eòlics Clúster del Maestrat / À Punt NTC

Alguns municipis dels Ports ja han mostrat el seu rebuig al projecte dels parcs eòlics conegut com el Clúster del Maestrat, que afecta diverses poblacions aragoneses i de la Comunitat Valenciana. És el cas de Cinctorres, on l’ajuntament ja ha anunciat que dimecres farà durant el plenari un escrit d’al·legacions al projecte. 

El Clúster del Maestrat preveu que la subestació, que s’instal·larà a Morella, evacuarà l’energia d’un total de 22 parcs eòlics construïts en municipis veïns de Terol. D’aquesta manera, desenes de torres d’alta tensió travessaran els municipis de Morella, Cinctorres, la Mata, Portell de Morella i Todolella. 

En una entrevista a À Punt Notícies, l’alcaldessa de Cinctorres, Mireia Mestre, ha denunciat que el projecte no té en compte la ubicació de la localitat, el bé d’interés cultural de la Torreta dels Moros i la pròximitat de les vivendes, entre altres. “Al·leguem l’impacte visual i les possibles conseqüències que pot tindre sobre la salut dels habitants”, ha dit. 

Cinctorres se suma a la Mata, Portell, Morella i Todolella, que també han anunciat que presentaran al·legacions contra el projecte, ara en exposició pública. Demanen usar les vies existents que usen el parcs dels Ports. 

També et pot interessar

stats