Quins municipis fan pont aquest dilluns de Sant Vicent?

Encara que sant Vicent Ferrer és el patró de la Comunitat Valenciana, en la majoria de municipis la jornada és laborable

Municipis on dilluns de Sant Vicent no és laborable
Municipis on dilluns de Sant Vicent no és laborable / Miguel Ángel Reino
07 d'abril 2024 - 19:58

Aquest dilluns, 8 d'abril, es commemora el dia del patró de la Comunitat Valenciana, sant Vicent Ferrer, però en la majoria de poblacions la jornada és laborable. Un total de 344 municipis dels 542 del territori valencià no celebren aquesta festivitat i en localitats com Alacant, Castelló de la Plana, Xàtiva o Oriola no fan festa. En canvi, altres com València, Elx o Requena sí que disfruten d'un dia festiu més junt amb el cap de setmana.

El dia de Sant Vicent Ferrer és realment el 5 d'abril, però la decisió d'unir-lo al segon dilluns després del Diumenge de Pasqua és local. Per això, dins d'una mateixa comarca es pot donar que hi haja pobles on aquest dilluns sí que siga festiu i altres pròxims on no ho és. En qualsevol cas, cal tindre en compte que en el calendari escolar sí que està marcat com a festiu de manera general i en quasi tot el territori no hi haurà classe. Només alguns ajuntaments com el d'Alacant van decidir obrir aquest dilluns les aules a canvi del pròxim divendres 12 d'abril, fent pont així amb el dijous de la Santa Faç.

Consulta en aquest mapa si el dilluns 8 d'abril és laborable al teu poble.

També et pot interessar

stats