Els municipis de l’interior contracten més treballadors per a fer front a l’augment de la població durant l’estiu

Pobles com Begís i Soneja són cada vegada més demandats per a gaudir d’un estiu tranquil enmig de la natura, per això volen estar preparats per a atendre correctament les persones que hi arriben

Els pobles de l'interior valencià contracten més personal de cara a l'estiu / À Punt NTC

Els xicotets municipis de l'interior han incrementat les contractacions municipals per a poder donar resposta a la població flotant de l'estiu, que es duplica en aquests mesos.

Alejandra Leo té 23 anys i durant aquests dos mesos treballarà com a netejadora a Begís, gràcies a les subvencions que la Diputació de Castelló i les conselleries donen a pobles amb pressupostos molt reduïts. La jove ens explica la seua experiència: “Suposa una oportunitat per a poder estalviar alguna cosa i poder viure ací i conéixer més el poble”.

En total huit persones reforçaran els serveis per a una població que passa de tres-cents a quasi set-cents habitants durant la temporada turística. “Per a la vida del poble és una injecció necessària absolutament”, assegura María José Madrid, alcaldessa de Begís, i afig: “Tant de bo poguérem tindre açò, i més, inclús”.

Molts són els poblets d’interior que amb l’augment de població han de recórrer a aquestes ajudes per a mantindre també un dels serveis més demandats, el de la piscina. És el cas de Soneja, a l’Alt Palància, on també es produeix un augment significatiu de la població, ja que passen de 1.400 habitants a més de 2.000 durant l’estiu.

“És un esforç econòmic de l’Ajuntament que té una repercussió en la resta de comerços, i és també una manera de tindre el poble en condicions per a atendre a les persones que venen a viure amb nosaltres durant l’estiu” manifesta a les càmeres d’À Punt NTC Benjamín Escriche, alcalde de Soneja.

Ens trobem en una temporada turística que impulsa l’activitat econòmica d’aquests poblets i ajuda en la contractació de persones en l’atur. Una manera de frenar el despoblament en entorns que cada vegada són més demandats per a gaudir d’un estiu tranquil enmig de la natura.

També et pot interessar

stats