Municipis de l'Horta Sud s'uneixen per a frenar la violència a les festes locals

Estudien mesures com ara la limitació de la venda d'alcohol o l'ajust dels horaris dels actes festius

Imatge d'una trobada festiva el passat 4 d'agost a Aldaia
Imatge d'una trobada festiva el passat 4 d'agost a Aldaia / Twitter: @Ajuntaldaia

La Mancomunitat de l'Horta Sud ha organitzat una reunió de la taula de diàleg amb els municipis de la comarca per a coordinar possibles accions conjuntes orientades a frenar els incidents violents que han tingut lloc en les festes patronals durant les últimes setmanes.

Per a abordar el tema, els alcaldes de les localitats afectades proposen impulsar accions compartides per a augmentar la seguretat ciutadana durant els períodes festius, segons han informat en un comunicat conjunt.

A més, plantegen crear una junta comarcal de seguretat amb representants dels pobles i dels cossos i forces de seguretat de l'Estat com a òrgan de presa de decisions en matèria de seguretat ciutadana a l'Horta Sud. L'objectiu, organitzar reforços d'efectius policials durant les celebracions.

Altres de les mesures comentades per a evitar incidents violents i que podrien debatre's en la futura junta comarcal de seguretat són la limitació de la venda d'alcohol en les festes, l'ajust dels horaris o la revisió del contingut de les programacions d'actes organitzades en cada municipi.

En la trobada, celebrada aquest dimecres, van participar representants dels municipis, de les respectives policies locals i de les comandàncies de la Guàrdia Civil i Policia Nacional de la comarca.

També et pot interessar