Els municipis de l’Horta Sud reclamen a la Generalitat l’autobús nocturn

La Conselleria d'Obres Públiques va aprovar el 2019 la línia que connectaria Picassent amb València, però mai es va posar en marxa

L'Horta Sud reclama l'autobús nocturn / À Punt NTC

Les poblacions de l'Horta Sud reclamen un servei d’autobús nocturn que els connecte amb València. Les reivindicacions s’han accentuat després que la Generalitat haja anunciat el servei de 24 hores per a altres poblacions com Mislata.  

El 2019 la Conselleria d'Obres Públiques va aprovar el projecte que portaria l’autobús nocturn entre Picassent i València, però mai es va materialitzar. Aquesta iniciativa donaria servei a vora 200.000 persones que resideixen en aquests municipis de l'Horta Sud.

L’alcalde de Catarroja, Vicent Zaragozà, critica que el servei actual acaba a les 23:00 hores i que “el que volem és que la gent puga anar a València, gaudir de l'oci nocturn i tornar en transport públic".

Conxa Garcia, alcaldessa de Picassent, afig que el servei d’autobús nocturn “et dona seguretat perquè si vas a un restaurant a València, t'has de limitar a no beure perquè has d'agafar el cotxe". Una qüestió de seguretat que també defén l’alcalde de Massanassa, Paco Comes: "És importantíssim que els joves puguen tindre aquest servei perquè és sobretot segur".

Per la seua banda, la secretària autonòmica d'Obres Públiques, Transports i Mobilitat Sostenible, Maria Pérez, afirma que “la Generalitat té previst donar servei nocturn als municipis de l’Horta” i que “aquesta implementació serà progressiva a mesura que es liciten aquests projectes i s’adjudiquen les noves concessions”, com ja s’ha fet amb la línia que passa per Mislata, Quart de Poblet i Manises.

També et pot interessar

stats