Municipis del Comtat demanen més ajudes davant l’alt risc de despoblament

Alguns pobles no compleixen els criteris de l'Agència Valenciana Antidespoblament per a rebre ajudes i es veuen penalitzats

Municipis del Comtat demanen més ajudes davant l'alt risc de despoblament / À Punt NTC

La Generalitat impulsa ajudes per a frenar el despoblament, però a les comarques del sud hi ha alguns municipis en aquesta situació que han quedat exclosos d'aquest pla. És el cas d'alguns ajuntaments del Comtat, que no compleixen els requisits i demanen més flexibilitat a la normativa.

Darrere de les postals idíliques d'Alfafara hi ha els inconvenients de ser un poble amb risc de despoblament, com 153 més de la Comunitat Valenciana. El veïnat denuncia que l’administració hauria d’ajudar més la gent major perquè puguen viure millor

Un sentiment d'abandonament en els serveis que no només comparteixen les persones majors. Alumnes de les escoles de la comarca comenten que el seu col·legi és diferent de les de la resta, amb estudiants que acudeixen de 14 pobles diferents. 

Una situació semblant es viu en localitats pròximes, on no arriben les ajudes antidespoblament i ho consideren un greuge comparatiu, com és el cas de Gaianes. L’alcalde, Agustín Martínez, ha reclamat els mateixos drets per a les ajudes que aquells municipis amb un miler d’habitants. 

La raó és que no compleixen alguns dels criteris de l'Agència Valenciana Antidespoblament per a rebre ajudes econòmiques i es veuen penalitzats davant d'altres pobles. En alguns casos tenen un terme municipal més reduït, en altres no complixen l'índex d'envelliment. 

Per això reivindicaran en una reunió a València flexibilitzar els criteris per a reduir aquestes diferències marcades entre localitats amb menys veïnat i posar fre al despoblament.

També et pot interessar

stats