Els municipis de més de 50.000 habitants disposaran d'un grup especializat contra delictes d'odi

Amb aquesta iniciativa es pretén "refermar el paper de les policies locals com a garants de tota la ciutadania i dels seus drets".

La nova legislació inclou protocols d'atenció integral per a les víctimes de violència per LGTBIfòbia.
La nova legislació inclou protocols d'atenció integral per a les víctimes de violència per LGTBIfòbia.

El dijous que ve es debatrà a les Corts el projecte de llei LGTBI, que, segons ha explicat la diputada socialista Rosa Mustafá, "suposa un blindatge dels drets de totes les persones siga quina siga la seua orientació sexual". El projecte contemplava inicialment la implantació de grups especialitzats contra delictes d'odi en les ciutats de més de 100.000 persones, però PSPV, Compromís i Podem han presentat una esmena conjunta per a augmentar el nombre de municipis beneficiats. Amb aquesta esmena pretenen que siguen les ciutats amb més de 50.000 habitants les que disposen d'aquestos grups, encara que també es deixa la porta oberta per a crear-ne més en municpis menors. Amb aquesta iniciativa es pretén "refermar el paper de les policies locals com a garants de tota la ciutadania i dels deus drets, i aconseguir una societat més justa", segons les paraules de Mustafá.

Per a la diputada, aquesta llei "és un deute que tenim", i hi han treballat conjuntament amb les associacions i els col·lectius implicats. La nova legislació establirà un marc normatiu per a avançar cap a una igualtat real, amb sancions per a aqulles que vulneren els drets de les persones LGTBI. També inclou protocols d'atenció integral per a les víctimes de violència per LGTBIfòbia.

Entre les mesures concretes, Rosa Mustafá ha destacat les relacionades amb l'educació, la infancia i la família, que inclouen protocols de prevenció, acompanyament i intervenció davant casos d'assetjament en l'àmbit educatiu per LGTBIfòbia. A més, s'incorporarà a la llei un estudi de la diversitat sexual, familiar, de gènere i del desenvolupament sexual, i la protecció de les filles i els fills de les persones LGTBI perquè no patisquen discrimincions.

D'altra banda, Mustafà ha recordat que el projecte de llei estbleix la prohibició de les teràpies destinades a modificar l'orientació sexual o la identidat de gènere de qualsevol persona, i es garanteix l'accés a tècniques de reproducció assistida en la sanitat pública per a totes les persones amb capacitat de gestació, en condicions d'igualtat. Pel que fa a les persones amb variacions intersexuals, la diputada assegura que aquesta llei crearà unitats de referència per a una correcta atenció específica.

També et pot interessar

stats