La municipalització del sistema de dependència permet triplicar les valoracions d'expedients

Es fa una mitjana de 87 valoracions diàries.

Es fa una mitjana de 87 valoracions diàries
Es fa una mitjana de 87 valoracions diàries / Europa Press

La municipalització del procés de valoració de les persones dependents ha permés triplicar el nombre de valoracions fetes enguany respecte al mateix període de 2014 en la Comunitat Valenciana.

Amb el nou model de valoració, introduït per la Conselleria d'Igualtat, fan una mitjana de 87 valoracions diàries, cosa que les eleva a 18.475 realitzades des del començament d'any.

En aquest sentit, la directora general de Serveis Socials i Autonomia Personal, Mercé Martínez, ha assenyalat que l'administració local "és la més pròxima a la ciutadania i qui millor pot atendre-la en qüestions com aquesta". Així, s'han incrementat un 327% els fons destinats als ajuntaments perquè puguen millorar la plantilla.

Els punts d'atenció de serveis socials de les entitats locals han passat dels 145 en 2016 als 239 que existeixen actualment i s'han celebrat set edicions de cursos de valoració en els quals han format un total de 632 professionals municipals.

Des que va començar a funcionar el nou sistema, en 2016, la seua implantació l'han feta de forma escalonada amb la incorporació progressiva de valoradors en els serveis socials municipals.

També et pot interessar

stats