Multitudinària manifestació a València pel Nou d’Octubre

Sota el lema ‘El país que volem’, la Comissió Nou d’Octubre ha demanat un nou model de finançament i el dret lingüístic.

VÍDEO | Multitudinària manifestació a València pel Nou d’Octubre

València ha acollit una multitudinària manifestació valencianista amb motiu del Nou d’Octubre, Dia de la Comunitat Valenciana. 

En un ambient festiu i reivindicatiu, la Comissió Nou d’Octubre, integrada per diferents associacions, sindicats i partits polítics d’esquerres, ha reunit milers de persones sota el lema ‘El país que volem’. 

La marxa ha reivindicat els avanços, que segons els convocants, s’han produït a la Comunitat Valenciana en els últims anys. No obstant això, els convocants també han assegurat que queda molt a fer. Així, han demanat un nou model de finançament o més autogovern, i el dret lingüístic. 

La manifestació de la Comissió Nou d’Octubre ha començat al voltant de les sis i mitja de la vesprada de la plaça de Sant Agustí de València. Milers de persones han enfilat cap als carrer de Xàtiva i Colom. 

Tot seguit i pel mateix recorregut ha tingut lloc la manifestació de la Coordindora Obrera Sindical. Aquestes marxes han coincidit amb altres de caràcter ben diferent, fet que ha generat alguns moments de tensió. De fet, la Policia Nacional ha hagut de retindre un grup d'ultradeta en un bar del carrer de Colom al pas de la manifestació per a evitar possibles enfrontaments.

130 persones identificades, però cap de detinguda

La Policia Nacional ha identificat 130 persones durant la jornada del Nou d'Octubre. També s'han cursat vint actes per infracció de la Llei orgànica de seguretat ciutadana, però no hi ha hagut cap detenció.

D'aquestes, deu han sigut per confiscació d'objectes perillosos, cinc per drogues i altres cinc per altres infraccions, mentre que durant la jornada no hi ha hagut cap detenció.

El delegat del govern central a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio, ha assegurat que la jornada “s'ha desenvolupat amb normalitat”. Així, ha subratllat que s'han produït “incidències d'escassa rellevància”.

El dispositiu policial organitzat amb motiu de la manifestació s’ha reduït en relació amb de l’any passat, quan van participar prop de 900 agents. “La xifra és una mica menor perquè hem aprés del que havíem de millorar i està funcionant correctament”, ha explicat.

Rosa Pérez Garijo es fractura un braç 

La consellera de Transparència, Rosa Pérez Garijo, ha patit una caiguda quan tornava al Palau de la Generalitat després de la processó cívica i s’ha fracturat el braç esquerre. A l’Hospital Clínic li han fet radiografies, li han enguixat el braç i li han embenat un peu, ja que també ha patit un esquinç.

També et pot interessar

stats