Multitudinari últim adeu a Alfredo Pérez Rubalcaba

Ximo Puig, Pedro Sánchez, els reis emèrits o la presidenta del Congrés, entre les personalitats que s'han acostat aquest dissabte a la capella ardent.

VÍDEO | Multitudinari últim adeu a Alfredo Pérez Rubalcaba

Vora 8.000 persones han acomiadat Alfredo Pérez Rubalcaba a la capella ardent instal·lada al Congrés dels Diputats, que aquest dissabte ha obert les portes per segon dia. Des de les 9:00 hores, la ciutadania ha pogut acostar-s’hi per a dir l’últim adeu a l’històric dirigent socialista i exvicepresident del govern espanyol, que va morir aquest divendres com a conseqüència d'un ictus que patí el dimecres.

Pel Saló dels Passos Perduts de la cambra baixa ha passat una gran multitud. Entre les persones que s'hi han apropat, destaca una gran representació institucional i de l’esfera política, inclosos els membres del govern espanyol, encapçalats pel president en funcions Pedro Sánchez, i els reis d’Espanya. També hi ha hagut representació valenciana amb el president de la Generalitat, Ximo Puig, o l'expresident Joan Lerma.

Pel vetlatori han passat a més altres autoritats de l’Estat, com ara la presidenta del Congrés en funcions, Ana Pastor, els reis emèrits Juan Carlos i Sofía, càrrecs del PSOE i representants de diverses formacions polítiques pertanyents a tot l'arc parlamentari. 

Passades les 11:30 hores del matí arribava Puig, que ha definit Rubalcaba com un "arquitecte de la democràcia espanyola". L'acompanyaven, entre altres, la consellera de Justícia, Gabriela Bravo, i l'expresident Lerma. També s'hi han acostat figures històriques del socialisme valencià, com ara Ciprià Císcar o Joan Ignasi Pla.

Una llarga cua de persones esperava des de primera hora per a entrar a la capella ardent, que seguirà oberta fins a les dos de la vesprada, encara que la fila es tancarà amb antelació suficient per a  poder complir l'horari previst. De fet, a les 14:00 hores en punt s'ha tancat el vetlatori, un dels més multitudinaris que es recorden en aquestes instal·acions, segons fonts del Congrés.

A València, el PSPV ha posat a disposició de la ciutadania un llibre de condol a la seu del partit, que obri de 9:30 a 13:00 hores. La secretària general dels socialistes a la ciutat, Sandra Gómez, ja ha deixat la seua signatura. 

Les restes mortals de Rubalcaba s'han incinerat al tanatori de Tres Cantos de Madrid, en un acte íntim, a les 17:00 hores.

També et pot interessar

stats