Es multipliquen les consultes al WhatsApp de Labora buscant treball

El Servei Valencià d'Ocupació i Formació ha duplicat la seua atenció a través del xat els primers sis mesos de 2019.

Es multipliquen les consultes al WhatsApp de Labora buscant treball
Es multipliquen les consultes al WhatsApp de Labora buscant treball

El Servei Valencià d'Ocupació i Formació, Labora, ha multiplicat la seua atenció a través de WhatsApp i ha respost durant els primers sis mesos de 2019 a més del doble d'usuaris i usuàries que en anys anteriors. Aquest servei ha respost les consultes de 4.964 persones entre gener i juny, una quantitat de consultes similar a la que es produeix habitualment en tot un any.

Les consultes més freqüents han sigut com inscriure's com a demandant d'ocupació, què fer si s'ha bloquejat el codi d'accés al web o com apuntar-se als cursos de formació i tallers d'ocupació.

Més de mil consultes en dos mesos

Durant el primer semestre de 2019 s'ha atés quasi al mateix nombre de persones que en total dels anys anteriors, ja que el balanç anual habitual a final d'any del servei de WhatsApp ronda les 5.000 persones ateses. De fet, els últims dos mesos, el servei d'atenció a través de WhatsApp ha rebut el nombre més gran de consultes des de la seua creació: 1.003 persones van ser ateses durant maig i 1.263 al juny.

En concret, 5.045 van ser ateses en 2016, 5.010 en 2017 i 5.745 en 2018. Una tendència ascendent que també es fa evident en acolliment de les xarxes socials de Labora, el nou lloc web labora.gva.es i el blog elblogdelabora.es. Labora, l'antic Servef, va ser el primer servei públic d'ocupació i el primer organisme de la Generalitat que va introduir el WhatsApp com a eina de comunicació, l'any 2015.

El número del WhatsApp de Labora és el 616 124 143. Des d'aquest número, s'atén una mitjana de més de 50 persones diàriament. El servei de WhatsApp està operatiu en el mateix horari en el qual els Espai Labora (abans, Centres Servef) realitzen l'atenció al públic: de dilluns a divendres de 9:00 a 14:00 hores.

També et pot interessar

stats