La multinacional Johnson & Johnson condemnada a pagar 4.690 milions de dòlars a 22 dones amb càncer d'ovari

És la major indemnització que afronta la firma i la tercera compensació més gran als Estats Units en 2018.

La multinacional Johnson & Johnson condemnada a pagar 4.690 milions de dòlars a 22 dones amb càncer d\'ovari
La multinacional Johnson & Johnson condemnada a pagar 4.690 milions de dòlars a 22 dones amb càncer d'ovari

Un jurat dels Estats Units ha ordenat que la companyia Johnson & Johnson indemnitze amb 4.690 milions de dòlars 22 dones i les seues famílies. Les afectades van denunciar la companyia perquè culpen els productes de talc de l'empresa d'haver-los causat càncer d'ovari.

La indemnització dictada per un jurat a Saint Louis (Missouri) es divideix en 550 milions de dòlars en danys compensatoris i 4.140 més en danys punitius.

Aquesta és la major indemnització que afronta Johnson & Johnson, que té prop de nou mil casos similars oberts, i la tercera compensació més gran als Estats Units en 2018.  La major, per mil milions de dòlars, va ser atorgada al maig per un tribunal estatal de Geòrgia a una víctima d'agressió sexual.

Les demandants, sis de les quals ja van morir, van acusar el fabricant de productes d'higiene personal i per a bebés d'haver contribuït al desenvolupament del càncer d'ovari després d'utilitzar el talc perquè, segons sembla, conté amiant.

Johnson & Johnson, que ja va anunciar que recorrerà contra la decisió del jurat, defensa que els seus productes de talc ni contenen amiant ni causen càncer.

També et pot interessar

stats